dijous, 23 de juliol del 2009

Per la NOSTRA (per la MEVA) professió


Acabo d'arrivar de la concentració que SATSE* ha convocat davant els centres hospitalaris de tot l'estat (en el que jo treballo no n'és doncs una excepció).El motiu de la concentarció no és altre que reclamar una sèrie de millores en la professió (no només laborals, no confondre) que venen sent exigides (sense sort) de fa temps, però que arrel dels desgraciats fets a l'hospital Gregorio Marañón de Madrid s'han evidenciat inajornables.
Penjo una part del manifest que el sindicat ha fet circular, i amb el que evidentment combrego.Ho faig des de el condol a la familia del nadó mort, i alhora en solidaritat absoluta amb la companya madrilenya. Que fets com aquest no tornin ha passar és responsabilitat de tot l'estament sanitari, aixó cal que quedi molt clar.

Després de la mort del bebé Rayán succeït fa escassos dies a l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, i davant del tractament que s'està donant públicament a aquests fets (...) Els professionals d'infermeria exigim:

- Que el ministeri de sanitat impulsi un pla per l'adequació de les planilles d'infermeria del Sistema Nacional de salut als ràtios europeus i especialment a les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut.

-Que s'acabi amb la rotació foçada i indiscriminada de professionals entre diferents unitats.

-Que s'implantin protocols d'acollida i tutela dels nous professionals que s'incorporen a un centre o unitat.

-Que es posi fre a l'abús de la polivalència de la infermeria, desenvolupant la seva especialització i definint els àmbits i llocs de treball que requereixen una especial qualificació.

-Que s'introdueixin protocols de treball i de seguretat per al conjunt del sistema nacional de Salut.

-Que es dissenyi un pla de millora de les condicions laborals, basat en l'anàlisi de les condicions i les càrregues de treball que ens permeti plantar cara a la pressió assistencial sense que això repercuteixi en la nostra salut ni en la qualitat de la assistència.

Finalment volem donar les gràcies als ciutadans i organitzacions que han mostrat en aquests dies els seu suport a la nostra companya i, per altra banda, perquè la societat conegui les veritables condicions en les quals molts professionals hem de desenvolupar el nostre treball, demanem a les infermeres i infermers que denuciïn totes aquelles situacions irregulars a les quals es puguin veure sotmesos i que puguin dificultar la seva labor professional o la seguretat dels pacients.

PER LA NOSTRA PROFESSIÓ
MOLTES GRÀCIES A TOTS

Un darrer apunt, els que estem a "trinxeres" ho fem per vocació i voluntat de servei, els nostres coneixements, el nostres esforç, el nostre temps el dediquem a cuidar a qui ens necessita.És això un crim?.La infermeria ha fet i seguirà fent grans coses per la societat, moltes vegades de forma abnegada no reconeguda i estirant de recursos individuals.
Ara, ens cal suport de tots.Hi podem comptar?

*SATSE (sindicat d'infermeria)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que la meva opinió valgui gaire, pero ... os apoyo totalmente
Leyre. Totalmente.

Santi.

Leyre ha dit...

La teva opinió val molt ja ho saps,gràcies pel teu suport, de veritat.
L.